Hangszigetelés

Számos olyan esettel találkoztuk sajnos, amikor megrendelőink azzal a bosszantó érzéssel találkoztak, hogy bár beköltöztek egy gyönyörű új építésű házba, de a szomszédokat lépten, nyomon hallani lehetett, esetleg a műszaki cikkek búgásától nem tudtak nyugodtan aludni. Ilyenkor nem csak az lehet a zavaró, hogy megrendelőink nem tudnak pihenni, esetleg plusz konfliktusba kerülnek, mert szólnak a zajosabb szomszédoknak, hogy legyenek kedvesek figyelni. Sokkal zavaróbb lehet a tudat, hogy vajon minket – azaz a megrendelőket – mennyire lehet hallani?
A probléma akkor is előfordulhat, ha egy régi tulajdonú ingatlanba, olyan személy költözik, aki netán mindennap zenei órákat tart vagy gyakorol.

Erre a bosszúságra és soha meg nem szokható állapotra azonban van megoldás, melyet a hangszigetelésnek hívunk!

Másik feltételezés a hangszigetelés megrendelés során, amikor általános esetben a saját lakásunkat, lakóhelyiségünket akarjuk megvédeni a külső kellemetlen zajterheléstől. Kellemetlen zajjal járhat, ha repülőtéri övezetben lakunk, közel autópályához, forgalmas utakhoz vagy vonathoz.

Jobbik eset, ha olyan hangszigetelés megrendeléssel találkozunk, amikor a külvilágot szeretnénk megvédeni valamely tevékenységünkkel együtt járó zajoktól. Ilyen speciális eset lehet, ha pl. hangstúdió hangszigetelést kérnek tőlünk a megrendelők. Ekkor az egész helység jellemzőit és a plusz kéréseket is figyelembe vesszük az adott helységben. Ez esetben nem elegendő a külső zaj elszigetelése, hanem a belső akusztikai viszonyokat is megfelelőre kell állítani.

Tehát a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás bármely esettel is találkozott, hogyha azonnal a hangszigetelés megrendelését kéri az otthonába vagy az adott helyszínre. Ezzel a megoldással cégünk hosszútávon biztosítani tudja a nyugodt napokat!