Pincék utólagos vízszigetelése

A pincék szigetelése mindig is nagy szakmai hozzáértést igényel, mert egy olyan összetett feladat, amelynél a hibás kivitelezés csak részben, olykor egyáltalán nem javítható, vagy a javítás technológiája az eredeti kivitelezés összegét is meghaladja. 1999 óta végzett tevékenységünk közé tartozik többet között a pincék utólagos vízszigetelése.

A pincék utólagos vízszigetelése egy szakmailag összetett feladat, melynek meghatározásánál és kialakításánál figyelemmel kell lenni az épület statikai állapotára, a környezeti talajviszonyokra. Továbbá alaposan át kell tanulmányozni a szigetelendő épületszerkezet kivitelezésénél a beépített anyagokat, azok jelenlegi állapotát, a kialakult nedvesedés és vizesedés kiváltó okait is.

A fentiekre különösen azért vagy nagy szükség, mert a pincékben, alagsorokban több alkalommal is tapasztaltuk, hogy gondot és komoly problémákat okozott az épületszerkezetbe jutó talaj vagy rétegvíz. Ez a talaj vagy rétegvíz jelentős sót is tartalmazhat, mely további károkat okoz. A probléma legnagyobb oka, hogy a penészgombák meg tudnak telepedni és el tudnak szaporodni könnyen az ilyen jellegű környezetben, e mellett nagyon nehéz is tőlük megszabadulni, hiszen folyamatosan a környezet tudja táplálni a gombákat. A sós víz még annyiban járul hozzá negatívan a folyamathoz, hogy a levegő nedvességtartalmát is tudják befolyásolni, képesek vele reakcióba lépni, ezzel pedig további egészségügyi károsodásokat okozhatnak hosszabb távon.  Az épület szerkezeti károsodását, túlzott és idő előtti korrozióját okozza, melyek végső esetben helyrehozhatatlan károsodással járnak, akár az épület végleges bontásával is.

Nem szeretnék több érvet felsorolni, hogy miért érdemes a pincék utólagos vízszigetelése, inkább nézzük, meg hogy miért nálunk érdemes megrendelni a pincék utólagos vízszigetelését:

  • Professzionálisan hozzáértő munkatársak.
  • 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a pincék utólagos vízszigetelése kivitelezésében.
  • A kivitelezés során felhasznált anyagok magas műszaki szinvonala, megbízható gyártóművi támogatás és tapasztalat, folyamatos elméleti és gyakorlati képzés.