Talajnedvesség elleni szigetelés

Talajnedvesség elleni szigetelés ott készül, ahol a nedvességhatások közül a következők lépnek fel:

  • talajpára

Mit is jelent pontosan a talajpára?
Talajvíz illetve a talajnedvesség párolgása következtében a talajszemcsék közti hézagokat kitöltő vízpárát nevezzük talajpárának. A talajpára az épületszerkezetekkel közvetlenül érintkező talajból a falfelületére lecsapódik, a nedvességet átveszi, és az anyag kapilláris szerkezetében felszívódik. Ebben az esetben ezt a problémát ott már talajnedvességként kell kezelni, mely további nagyobb károkat okozhat.

  • talajnedvesség

Hogyan lehet pontosan megfogalmazni a talajnedvességet?
A talajban elraktározódó természetes nedvességet és csapadékvizet jelenti, veszélye, hogy a talajszemcsék közti hézagokat csak részben tölti ki, intenzitása változó mind a talajszerkezet, mind a környezeti vízterhelés függvényében

  • szivárgó rétegvíz

Miért okozza nekünk ez a legtöbb nehézséget és váratlan, előre esetlegesen megtervezhetetlen problémát talajnedvesség elleni szigetelés kivitelezésénél?
A szivárgó rétegvíz ellen csak szivárgó rendszerrel kiegészítve készíthető talajnedvesség elleni szigetelés, melynek meg kell felelnie a talajvíznyomás elleni szigetelésekre előírt műszaki követelményeknek is, mivel egy váratlanul kialakult és feltorlódott rétegvíz talajvíznyomásként lép fel. Munkafolyamata így nagy tapasztalatot igényel, de a talajvíznyomás elleni szigetelés kivitelezésével biztosíthatjuk a további károk kialakulásának a korlátozását.

Miért érdemes cégünknél megrendelni a talajnedvesség elleni szigetelést?

  • Kiváló munkatapasztalattal rendelkezünk, kollégáink bármikor a segítségükre állnak
  • Megbízható cégként működőnk a piacon, garanciát vállalunk a talajnedvesség elleni szigeteléssel járó munkáinkra
  • Az első kiszállás ingyenes, ahol kollégáink el tudják készíteni az egyedileg tervezett árajánlatot
  • Foglalkozunk szigetelés javítással és felújítással is, így a jövőben is partnerként kezelhet minket.