Talajpára elleni szigetelés

Ahhoz, hogy megértsük miért veszélyes a talajpára és miért is van szükség talajpára elleni szigetelésre meg kell vizsgálnunk a következő pontokat:

 • Mit is jelent maga a talajvíz?
  A talajvíz az édesvízkészlet azon része, mely a felső vízzáró réteg felett helyezkedik el és kitölti a talajszemcsék közötti üres teret. Több fajta tényezőtől is függhet ennek a víznek a mennyisége, például: csapadék, hőmérséklet.
 • Miért káros a talajvíz?
  Ha nagyobb mennyiségben fordul elő egy bizonyos helyen olyan természeti vagy gazdasági károkat tud okozni, melyek nagy értékkel bírhatnak.
 • Mi is az a talajpára?
  Talajvíz illetve a talajnedvesség párolgása következtében a talajszemcsék közti hézagokat kitöltő vízpárát nevezzük talajpárának.
 • Miért is veszélyes a talajpára?
  A talajpára az érintkező hidegebb épületszerkezetek felületére lecsapódhat, és az esetek nagyobb részénél le is csapódik. Ebben az esetben ezt a problémát ott már talajnedvességként kell kezelni, mely további nagyobb károkat okozhat.
 • Miért van szükségünk a talajpára elleni szigetelésre?
  A talajpára elleni szigeteléskor több fajta megoldások közül kell a legjobbat kiválasztani, hogy a tulajdonosok a leghatékonyabban tudják az értéküket megvédeni. A választás esetén szükséges a figyelembe venni minden lehetséges szempontot, mely a leghatékonyabb megoldást kínálja. Természetesen ebben kollégáink a rendelkezésre állnak és segítenek a legjobb módszert kiválasztani, miközben figyelembe vesszük az ár érték arány megoszlását is.

A talapára elleni szigetelést leginkább pinceszigeteléskor szokták alkalmazni. Ha Ön is azon gondolkodik, hogy hogyan tudná a pincefalát a legjobb megoldással kiépíteni és hosszútávon biztonságossá és értékessé varázsolni, akkor vegye bátran igénybe a cégünk által nyújtott talajpára elleni szigetelést!