+ 36 70 3383 668 info@dominikbau.hu

Kenhető szigetelések

Kenhető szigetelésekkor olyan vízszigetelő anyagokat veszünk figyelembe, melyeket a szigetelendő felületre képlékeny állapotban visznek fel.

A munkák ezekkel a termékekkel, valamivel könnyebb és gyorsabb folyamattal járnak, mint más szigetelési módszerek alkalmazásakor. A kenhető szigetelésekkor azonban figyelembe kell venni, hogy száradási időt kell számolni, valamint az időjárási körülmények sem elhanyagolható szempontok.

A kenhető szigetelések során alakalmozott módszerrel a különböző kémiai és fizikai folyamatok eredményeképpen a beépítést követően a termék vízhatlanná válik.

  • Ezt a módszert munkatársaink leginkább teraszok vagy úszómedencék szigetelésére szokták kiválóan alkalmazni.
  • Természetesen a kivitelezés megkezdése előtt felmérjük a meglévő műszaki állapotokat, tételes és részletes költségszámítás készül a végleges megvalósítás várható anyagi terheire.
  • Az új kivitelezéseinkre, illetve a teljes körű felújításokra 10 garanciát vállalunk.
  • A referencia munkáink bemutatását fényképes mellékletekkel megtekinthetik weboldalunkon. Természetesen további kérések és kérdések esetén is állunk leendő partnereink rendelkezésére.
  • Amennyiben Ön is szeretné cégünk kenhető szigetelések alkalmazását igénybe venni érdeklődés esetén keressen minket, akár a weboldalon keresztül is.
  • Kapcsolatot tarthat velünk telefonon vagy e-mailon keresztül, rövid határidőn belül válaszolni fogunk!

 

Reméljük, hogy Önt is hamarosan az elégedett megrendelőink között találjuk és élni fog a kenhető szigetelések módszerével!

Miért érdemes kenhető szigetelést használni az épületek szigetelésére?

Az épületek szigetelése kulcsfontosságú szerepet játszik az energiahatékonyság és a kényelem szempontjából. A megfelelő szigetelés segít megőrizni a hőt a télen és a hűvös levegőt a nyáron, így csökkentve az energiafelhasználást és a számlákat. Azonban, amikor az emberek az épületek szigeteléséről beszélnek, általában a hagyományos szigetelőanyagokra gondolnak, mint például a polisztirol hab, a kőzetgyapot vagy a cellulóz. Azonban egy másik lehetőség is létezik: a kenhető szigetelések.

A kenhető szigetelések olyan anyagok, amelyeket közvetlenül az épület falára vagy padlójára lehet felvinni. Ezek az anyagok általában folyékonyak vagy pasztaszerűek, és könnyen alkalmazhatók ecsettel, spatulával vagy spray-vel. A kenhető szigetelések előnye, hogy könnyen alkalmazhatók olyan területeken, amelyek nehezen elérhetők, és lehetővé teszik a szigetelési réteg egyenletes elosztását.

Az egyik legfontosabb előnye a kenhető szigeteléseknek az, hogy nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az anyagok képesek blokkolni a hőáramlást, így megakadályozzák a hőveszteséget a télen és a hőbeáramlást a nyáron. Ez azt jelenti, hogy az épületben tartott hőmérséklet stabilabb lesz, és kevesebb energia szükséges a fűtésre és a hűtésre.

A kenhető szigetelések másik előnye, hogy nagyon jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az anyagok képesek csökkenteni a zajszintet, így az épületben élők csendesebb környezetben élhetnek. Ez különösen fontos lehet olyan épületek esetében, amelyek zajos környezetben találhatók, például forgalmas utak vagy repülőterek közelében.

A kenhető szigetelések további előnye, hogy nagyon jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az anyagok képesek megakadályozni a nedvesség bejutását az épületbe, így megakadályozzák a penészesedést és a rothadást. Ez különösen fontos lehet olyan épületek esetében, amelyek nedves környezetben találhatók, például a tengerparton vagy a folyóparton.

Tartósak és hosszú élettartamúak. Ezek az anyagok ellenállnak az időjárásnak, a korróziónak és a károsodásnak, így hosszú ideig megőrzik a szigetelő tulajdonságaikat. Ez azt jelenti, hogy az épület tulajdonosai kevesebb pénzt költenek a karbantartásra és a javításra az évek során.

Összességében, a kenhető szigetelések nagyon jó alternatívát jelentenek a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. Ezek az anyagok nagyon jó hőszigetelő, hangszigetelő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és nagyon tartósak és hosszú élettartamúak. Ha az épület tulajdonosa energiahatékonyabb és kényelmesebb környezetet szeretne teremteni, akkor érdemes lehet fontolóra venni a kenhető szigetelések használatát.

Milyen típusú kenhető szigetelések léteznek és melyiket érdemes választani?

A kenhető szigetelések széles körben használtak az építőiparban, mivel hatékonyan védenek az időjárás viszontagságaitól és a nedvességtől. Azonban, amikor eljön az ideje, hogy kiválasszuk a megfelelő kenhető szigetelést, akkor számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt kenhető szigeteléseket, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet az Ön számára.

Az első típus a bitumen alapú kenhető szigetelés. Ez a típusú szigetelés kiválóan ellenáll a nedvességnek és a korróziónak, és könnyen alkalmazható. Azonban, ha a bitumen szigetelést nem megfelelően alkalmazzák, akkor az idővel repedhet és megsérülhet.

A második típus a poliuretán alapú kenhető szigetelés. Ez a típusú szigetelés rendkívül tartós és ellenálló a korróziónak és a nedvességnek. Emellett könnyen alkalmazható és rugalmas, így alkalmazható olyan területeken is, ahol a hagyományos szigetelések nem működnek. Azonban, a poliuretán szigetelés magasabb áron érhető el, mint a bitumen szigetelés.

A harmadik típus a PVC alapú kenhető szigetelés. Ez a típusú szigetelés rendkívül tartós és ellenálló a korróziónak és a nedvességnek. Emellett könnyen alkalmazható és rugalmas, így alkalmazható olyan területeken is, ahol a hagyományos szigetelések nem működnek. Azonban, a PVC szigetelés magasabb áron érhető el, mint a bitumen szigetelés.

A negyedik típus a kopolimer alapú kenhető szigetelés. Ez a típusú szigetelés rendkívül tartós és ellenálló a korróziónak és a nedvességnek. Emellett könnyen alkalmazható és rugalmas, így alkalmazható olyan területeken is, ahol a hagyományos szigetelések nem működnek. Azonban, a kopolimer szigetelés magasabb áron érhető el, mint a bitumen szigetelés.

Az ötödik típus a szilikon alapú kenhető szigetelés. Ez a típusú szigetelés rendkívül tartós és ellenálló a korróziónak és a nedvességnek. Emellett könnyen alkalmazható és rugalmas, így alkalmazható olyan területeken is, ahol a hagyományos szigetelések nem működnek. Azonban, a szilikon szigetelés magasabb áron érhető el, mint a bitumen szigetelés.

Összefoglalva, a bitumen, poliuretán, PVC, kopolimer és szilikon alapú kenhető szigetelések mind hatékonyak és tartósak. Azonban, a választás során fontos figyelembe venni a költségeket, az alkalmazási területet és a szükséges tartósságot. Ha bizonytalan a választásban, akkor mindenképpen kérjen tanácsot egy szakértőtől, hogy megtalálja a legmegfelelőbb kenhető szigetelést az Ön számára.

 

Milyen előnyei vannak a kenhető szigeteléseknek az hagyományos szigetelésekkel szemben?

A kenhető szigetelések egyre népszerűbbek a hagyományos szigetelésekkel szemben. De miért? Milyen előnyei vannak ezeknek a szigeteléseknek?

Először is, a kenhető szigetelések könnyen alkalmazhatók. Nem kell különösebb szakértelemmel rendelkezni ahhoz, hogy felhordjuk őket a felületre. Csak egy ecsetre vagy spatulára van szükségünk, és már kezdhetjük is a munkát. Ez a fajta szigetelés különösen hasznos olyan helyeken, ahol a hagyományos szigetelések alkalmazása nehézkes lehet.

Másodszor, a kenhető szigetelések nagyon rugalmasak. Ez azt jelenti, hogy könnyen alkalmazkodnak a felület formájához, és nem repednek vagy törnek el, mint a merev szigetelések. Ez különösen fontos olyan helyeken, ahol a felület mozgásra képes, például az épületek alapjainál.

Harmadszor, a kenhető szigetelések nagyon hatékonyak a vízszigetelésben. Mivel ezek a szigetelések folyékony formában vannak, könnyen kitöltik a repedéseket és a lyukakat, és megakadályozzák a víz bejutását az épületbe. Ez különösen fontos olyan helyeken, ahol a magas nedvességtartalom problémát okozhat.

Negyedszer, a kenhető szigetelések nagyon tartósak. Mivel ezek a szigetelések rugalmasak és vízállóak, hosszú élettartamuk van, és nem igényelnek gyakori karbantartást vagy cserét. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon pénzt takaríthatunk meg a szigetelési költségeken.

Összességében tehát a kenhető szigetelések számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos szigetelésekkel szemben. Ezek a szigetelések könnyen alkalmazhatók, rugalmasak, hatékonyak a vízszigetelésben, és nagyon tartósak. Ha építkezik vagy felújít, érdemes lehet megfontolni a kenhető szigetelések alkalmazását az épület szigetelésére.