Fordított rétegrend

A jó szigetelés kivitelezéséhez szükséges a kellő munka tapasztalat, a rendszeres szakmai képzés. Ez biztosítja megrendelőink számára a szigetelési munkák szakszerű kivitelezést. Az alkalmazott anyagok, és azok beépítésének módszerei közé tartozik a fordított rétegrenddel történő szigetelés. Ezt a módszert röviden úgy lehetne jellemezni, hogy egy olyan lapostető rétegrend, amelynél a hőszigetelés a csapadékvíz elleni szigetelés fölé kerül.

Természetesen ez a jellemzés nagyon kevés ahhoz, hogy pontosan megértsük a fordított rétegrendű alkalmazást.

A rendszer alkalmazása során olyan alapanyagokkal dolgozunk, melyek a beépítésre előírt szabvány szerint is megkívántak, a minőségi tanúsításuk megfelelőek. Ezek a hőszigetelő anyagok alacsony vízfelvételi képességűek, ezzel biztosítjuk, hogy a fordított rétegrendű tetők hőtechnikailag a legjobban legyenek. A hőszigetelő elemek lépcsős élkiképzésűek, mellyel még inkább garantálni tudjuk, hogy az illesztési hézagok nem tudnak és nem is fognak kialakítani hőhídakat! Olyan anyagot használunk, mely a környezetet nem károsítja, hiszen ez a mindannyiunk számára is jelentős előnyökkel bír. A fordított rétegrend alkalmazása során tehát a mindennapi életterünk sem sérül.

Alkalmazásának előnye, hogy a csapadékvíz elleni szigetelés közvetlenül nincs kitéve az időjárás okozta közvetlen káros hatásainak, egy esetleges javítás, vagy felújítás esetén a felbontott anyagok ismételten beépíthetők, tehát költséghatékony. Hasznosított lapostetők és terasztetők elterjedt kiviteli formája a fordított rétegrend.

A fenti tulajdonságokat érdemes tudni és szem előtt tartani, ha szeretne Ön is a jövőben ezzel a módszerrel tervezni. Nem várjuk el megrendelőinktől, hogy tökéletesen értsenek az alkalmazáshoz, ezért is kérjük Önöket bátran, hogy bízzanak szakmailag jól képzett és gyakorlatban jeleskedő kollégáinkban, akik legjobb megoldást fogják az Önök részére kínálni a fordított rétegrend alkalmazásra során.