Zöldtető szigetelés

Ki nem álmodozott már azon, hogy egy gyöngyű növényekkel és virágokkal ellátott több emelet magasságú ingatlan tetejéről csodálhassa a kilátást télen, nyáron?

A zöldtető szigetelés, olyan lapostető, amely növényzettel telepített, és így az épületszerkezete, a tetőszigetelés és a kertészeti rétegek szerves egységet alkotnak.

Mivel számos növényzet megtalálható egy ilyen tetőszerkezeten a vízszigetelést minden esetben gyökérálló szigetelő lemezzel szükséges kivitelezni.  Ennek nagy jelentősége van a zöldetető szigetelésekor, hiszen csak így tudjuk biztosítani, hogy hosszú távon ép és károktól mentes legyen az ingatlanjának a teteje. Fontos a megfelelő rétegrend meghatározása, az alkalmazott anyagok műszaki megfelelősége is.

Két fajta növényzet kiépítésére van lehetőség a zöldtető szigetelésekor:

  • Az extenzív zöldtetők kis humuszvastagság mellett viszonylag kis ápolás igényű szárazságtűrő pázsit jellegű növényzetet tesznek lehetővé.
  • Míg az intenzív zöldesített tetők bokrok és kisebb fák befogadására is alkalmasak. Vastagabb talajrétegük természetesen jelentős többletsúlyt eredményez a zárófödém terhelésére. Nagyobb növények esetén a gyökérzet fejlődésére is helyet kell biztosítani, tehát előfordulhat lépcsős szerkezeti kialakítású zárófödém alkalmazása is a zöldtető szigetelésekor.

A zöldtető szigetelés kialakítása esetén gondolni kell az alkalmazott tetőszigetelési rétegfelépítés anyagainak biológiai korróziójára is, ami az élővilág fokozott jelenlétéből eredően a beépített anyagok új károsító tényezőjének tekinthető.

Bátran fordulhat cégünkhöz zöldtető szigetelés megrendelése miatt is. A kivételezéseink döntő többségét a szigetelések kivitelezése, felújítása és javítása teszi ki, ez alapján ide tartozik a zöldtetők szigetelése is! Munkatársaink kiváló szakmai hozzáértéssel is állnak a rendelkezérükre!